SSGZ nagradio najuspješnije mlade zagrebačke sportaše u 2023.

20.12.2023.

Kao i svake godine, Sportski savez Grada Zagreba organizirao je prijem za mlade sportaše, osvajače medalja na najvećim europskim i svjetskim natjecanjima u 2023. Prijem je upriličen u do sada najsvečanijoj atmosferi, u hotelu Hilton Garden Inn, u kojemu su par sati kasnije, na istome mjestu, proglašeni najbolji sportaši Grada Zagreba.


Uoči podjele nagrada, prigodne riječi mladim sportašima uputili su predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba g. Vjekoslav Šafranić, te ispred Grada Zagreba g. Milan Pavelić, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade.


Sportski savez Grada Zagreba pripremio je prigodne poklone za 36 sportašica i 38 sportaša koji su ove godine osvojili ukupno 89 medalja – 46 u muškoj i 43 u ženskoj konkurenciji.

Zagrebačka sportska riznica bogatija je tako za 18 zlata, 31 srebro i 40 bronci u 28 sportova, u kadetskoj, juniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji. Takvim brojkama mladi zagrebački sportaši dokazali su da, svim poteškoćama usprkos, zagrebački sportski duh, talent i veliki rad u konačnici daju rezultate na koje možemo biti ponosni.

Mladi sportaši s osmjehom na licu primali su nagrade iz ruku predsjednika Šafranića, glavne tajnice Sportskog saveza Grada Zagreba gđe. Suzane Šop, te dvoje bivših vrhunskih sportaša – odbojkašice Marije Anzulović i vaterpolista Tomislava Paškvalina.

No najveći osmjeh na lice izvukle su im riječi glavne tajnice Šop koja je naglasila da će svi sportaši, pored ovih simboličnih nagrada za sjećanje, u sljedećim danima na svoje žiro račune dobiti „prigodnu čestitku“ u obliku financijskih sredstava sukladno ostvarenom rezultatu.


Prijem je završen zajedničkim fotografiranjem, kao i neformalnim druženjem rukovodstva Sportskog saveza grada Zagreba sa samim sportašima, njihovim trenerima, ali i nazočnim roditeljima.


Čestitamo svim nagrađenim mladim sportašima, uz želju da u budućnosti budu barem približno uspješni i u seniorskoj konkurenciji!

Snimka Prijema mladih sportaša dostupna je na YouTube kanalu na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=TVgbmTA9Lhg, a skraćena reportaža na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=7HZkEKoQB7M.