Budimpešta domaćin Turnira 4 grada, Zagreb ide po jubilarnu 10. pobjedu

Sportski savez Grada Zagreba

Mađarska prijestolnica Budimpešta domaćin je ovogodišnjeg, 27. po redu Turnira 4 grada koji će se održati od 4. do 7. srpnja i koji će okupiti gotovo 400 sportašica i sportaša iz 4 europske prijestolnice. Mladi sportaši Bratislave, Ljubljane, Zagreba i domaćina Budimpešte natjecat će se u šest sportova - ženskoj košarci i odbojci, muškom rukometu i nogometu, dok će u stolnom tenisu i atletici nastupiti sportaši i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Nekim sudionicima nastup na Turniru donosi prvo međunarodno sportsko iskustvo, a dodatna draž ovoga skupa mladih sportašica i sportaša jest upoznavanje grada domaćina kao i vrijeme za druženje s kolegama iz ostala tri grada.

Na sportskom planu, u dosadašnjih 14 nastupa, Zagreb je čak devet puta bio ukupni pobjednik i najuspješniji je sudionik ovoga događaja otkako mu se priključio 2008. Na turnirima su nastupili i brojni zagrebački sportaši koji su u kasnijoj fazi karijere došli do statusa vrhunskih sportaša poput nogometaša Marka Pjace i Tina Jedvaja ili rukometaša Luke Stepančića, Luke Šebetića, Filipa Ivića i dr. 

Zagrebačke selekcije na put za Budimpeštu kreću u četvrtak ujutro predvođene vodećim ljudima Sportskog saveza Grada Zagreba, predsjednikom Vjekoslavom Šafranićem i glavnom tajnicom Suzanom Šop. U izaslanstvu će biti i Miroslav Hrženjak, Marko Ljubičić, Kristijan Popovski, Željko Grabušić i Višnja Uradin Brajdić

Svečanost otvorenja Turnira održat će se istoga dana navečer, dok su natjecanja na programu u petak i subotu, nakon čega će uslijediti proglašenje pobjednika i svečanost zatvaranja.
Gradovi domaćini se mijenjaju u četverogodišnjem ciklusu, a nakon Budimpešte, domaćin 28. po redu Turnira 4 grada bit će Bratislava.

Više informacija o Turniru 4 grada Budimpešta 2024 na: https://4citiestournament.hu