Glavna tajnica održala prezentaciju projekta za 2023. Zagrebački sportski put - razvoj mladosti kroz raznolike sportove

Sportski savez Grada Zagreba organizirao je u četvrtak, 7. ožujka 2024., sastanak s partnerima koji sudjeluju u projektu Zagrebački sportski put - razvoj mladosti kroz raznolike sportove. Radi se o projektu koji sufinancira Ministarstvo turizma i sporta iz Programa razvoja sporta od interesa za jedinicu lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave koji se sufinancira putem županijskih sportskih zajednica, a za koji su Sportskom savezu Grada Zagreba i partnerima odobrena sredstva za 2023. i 2024. godinu.

Cilj projekta, čiji bi rezultati trebali biti vidljivi u nadolazećem razdoblju, jest unapređenje sportskih aktivnosti za djecu i mlade do 18 godina, osobito kroz podršku manje razvijenim sportovima i sportovima u razvoju. Zahvaljujući projektu sufinancirat će se i stručni rad trenera te nabava sportske opreme i rekvizita.

Sastanak s partnerima (gradskim savezima i klubovima) koji sudjeluju u projektu održan je u prostorijama Saveza, a nakon pozdravnog govora predsjednika Vjekoslava Šafranića, nazočnima se obratila glavna tajnica Suzana Šop.

Glavna tajnica je održala prezentaciju projekta za 2023. za koji je odobren iznos od 280.972,39 eura, govoreći detaljno o koracima koje je potrebno poduzeti kako bi realizacija, a također i opisno i financijsko izvješće o provedenim aktivnostima, bili sukladni odredbama Ugovora koji je zaključen 7. prosinca 2023. između Sportskog saveza Grada Zagreba i Ministarstva turizma i sporta.

S obzirom da Sportski savez Grada Zagreba, kao nositelj projekta, treba dostaviti izvješće Ministarstvu turizma i sporta do 15. ožujka 2024., rok za dostavu dokumentacije SSGZ-u od strane 35 partnera jest 12. ožujka 2024. godine. 

Glavna tajnica je dodatno zamolila partnere koji imaju pripremljena izvješća da ih dostave i ranije (na email: mhrzenjak@zgsport.hr) kako bi se ista mogla pregledati i korigirati bude li potrebno. Plan je da Sportski savez Grada Zagreba zbirno izvješće pošalje Ministarstvu turizma i sporta najkasnije 14. ožujka 2024. godine.

U nastavku je dostupna ppt prezentacija projekta za 2023. godinu koji je pripremila glavna tajnica Suzana Šop, kao i obrasci opisnog i financijskog izvješća.