Hrvatski rukometaši s maksimalnim učinkom izborili olimpijsku vizu

Foto: HRS/Jozo Čabraja/Kolektiff

Hrvatska muška rukometna reprezentacija izborila je nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nakon vaterpola, rukomet je drugi ekipni sport u kojem će Hrvatska imati svoje predstavnike i to u muškom dijelu turnira.

No, kao i vaterpolisti, niti rukometaši u Pariz neće ići samo sudjelovati. Nakon vrhunskih izvedbi na kvalifikacijskom turniru u Hannoveru, pod vodstvom novog izbornika Dagura Sigurdssona, hrvatska rukometna reperezentacija nameće se kao jedan od ozbiljnih kandidata za olimpijsku medalju.

Hrvatski rukomet u svojoj povijesti već ih ima tri (zlato iz Atlante 1996. i Atene 2004., te broncu iz Londona 2012.).

Ždrijeb za olimpijski turnir u Parizu održat će se početkom svibnja, a više o netom završenom kvalifikacijskom turniru u Hannoveru dostupno je na službenoj stranici Hrvatskog rukometnog saveza na poveznici https://hrs.hr/2024/03/17/ihf-kvalifikacije-za-oi-hrvatska-s-lakocom-do-nove-pobjede/

Čestitku vodstva Sportskog saveza Grada Zagreba u povodu plasmana muške rukometne reprezentacije na Olimpijske igre donosimo u nastavku:

„Dragi rukometaši,
Iskrene čestitke na izborenom plasmanu na Olimpijske igre u Parizu!
Bilo je zadovoljstvo pratiti nastupe hrvatske reperezentacije u kvalifikacijskim susretima i uživati u lakoći kojom su svladana sva tri suparnika u borbi za olimpijsku vizu.
Ponovo ste pokazali karakter kada je bilo najpotrebnije, a s obzirom na prikazanu igru s pravom se možemo nadati vrhunskim predstavama i na Olimpijskim igrama.
Još jednom od srce čestitamo svim igračima, izborniku Sigurdssonu, stručnom stožeru, kao i svima vama u Savezu, uz želju da se dečki dobro pripreme za Pariz i borbu za novu olimpijsku medalju.

Predsjednik Vjekoslav Šafranić i glavna tajnica Suzana Šop sa stručnom službom Sportskog saveza Grada Zagreba“