Mirela Kardašević ponovo osvaja svjetske medalje i obara rekorde u ronjenju na dah

Zagrebački ronilački savez

Mirela Kardašević ponovo je na svjetskom tronu! Nakon što je zbog bolesti prošle godine propustila Svjetsko bazensko prvenstvo i većinu godine nije nastupala, članica DPS Zagreb sada se vratila u velikom stilu. 

Na CMAS Svjetskom bazenskom prvenstvu u ronjenju na dah održanom od 4. do 10. srpnja 2024. u Beogradu, Mirela je osvojila tri medalje i postavila novi svjetski rekord. Zlatom se okitila u dinamici s monoperajom oborivši pri tom novi svjetski rekord (282 metra), dok je srebrnu medalju osvojila u dinamici s bifin perajama (260 metara) te u dinamici bez peraja (209 metara). 

Srebrom se okitio i njezin klupski kolega Goran Čolak u dinamici s monoperajom s 285 metara, a medalju istog osvojio je i član RK Submania Vanja Peleš, u disciplini dinamika bez peraja s 216 metara.

Zahvaljujući ostvarenim rezultatima hrvatski su se predstavnici kvalificirali na Svjetske igre koje su na programu u kolovozu sljedeće godine u Kini. Prvi put će se na igrama održati i natjecanja u ronjenju na dah, pod pokroviteljstvom CMAS-a, krovne svjetske organizacije za sportsko ronjenje.

Sportski savez Grada Zagreba čestita Mireli Kardašević na još jednom izvanserijskom uspjehu, a čestitke upućujemo i legendarnom Goranu Čolaku i Vanji Pelešu, te svima u DPS Zagreb i RK Submania!