Održan 6. sastanak predstavnika/predstavnica tajništava gradskih sportskih saveza

Dana 23. travnja 2024., u dvorani na etaži -1 u Sportskom savezu Grada Zagreba, održan je šesti sastanak predstavnika/predstavnica tajništava gradskih sportskih saveza sa sljedećim dnevnim redom:

  • Nacrt Prijedloga Plana sredstava za sufinanciranje Programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba za 2024. godinu 
  • Razno

Na samom početku sastanka predsjednik Vjekoslav Šafranić pozdravio je nazočne tajnike i tajnice gradskih sportskih saveza, dok je glavna tajnica Suzana Šop, nakon uvodnog obraćanja, održala prezentaciju Nacrta Prijedloga Plana sredstava za sufinanciranje Programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba za 2024. godinu.

Glavna tajnica je na početku iznijela podatke vezane uz prijave na Javni poziv za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba za 2024. godinu.

  • Ukupno je zaprimljeno 464 prijava, od kojih je njih 389 zadovoljilo formalne uvjete.
  • Nakon prigovora i dopune dokumentacije, 69 od preostalih 75 prijava upućeno je na daljnju proceduru.
  • 6 prijava nije udovoljilo formalnim uvjetima nakon provedenih prethodnih postupaka.
  • Od ukupnog broja prijava, 73 se odnose na saveze, a 391 na klubove. 
  • Tražena sredstva iznose 41.164.788,00 eura, što premašuje raspoloživa sredstva od 20.000.000,00 eura u Programu javnih potreba u sportu Grada Zagreba za 2024. godinu.
  • Na Javni poziv je prijavljeno ukupno 1.089 trenera, od kojih je njih 455 uvršteno u sustav sufinanciranja za ovu godinu. 

Glavna tajnica Suzana Šop iznijela je i dodatne podatke i parametre vezane uz izradu Nacrta Prijedloga Plana sredstava za sufinanciranje Programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba za 2024. godinu. Uz to, nastojala je pružiti objašnjenja na pojedine stavke iz samog Nacrta. 

Nakon što je glavna tajnica završila svoje izlaganje, neki predstavnici sportskih saveza su podijelili svoje mišljenje i postavili pitanja. Također su istaknuli pozitivno mišljenje o tome što je glavna tajnica Suzana Šop pružila detaljno obrazloženje Nacrta Plana sufinanciranja, ističući da je ovo prvi put da su dobili tako temeljno objašnjenje od glavnog tajnika što nije bila praksa proteklih godina.

Glavna tajnica Šop najavila je održavanje sjednice Skupštine Sportskog saveza Grada Zagreba (SSGZ) početkom svibnja 2024. godine. Također je napomenula da će njezino izlaganje Nacrta Plana sufinanciranja biti dostupno u obliku PowerPoint prezentacije.