Održan jubilarni 40. Croatia Open u veslanju

Foto: VSZ/Facebook

Protekloga vikenda na Jarunu je održan tradicionalni, 40. Croatia Open u veslanju, na kojemu je nastupilo preko 1.000 veslača iz 15 država, a među njima i najbolji hrvatski veslači predvođeni olimpijcima braćom Sinković i Damirom Martinom.

Upravo su se Martin i Valent Sinković morali poprilično pomučiti ne bi li došli do pobjede u dvojcu bez kormilara s obzirom da su ih pritiskala dva srpska dvojca – Zvezdin i Partizanov – kojima je ovo bila kvalifikacijska utrka za olimpijske kvalifikacije. 

Naš najbolji skifist Damir Martin bio je drugi i zadovoljan ide u Varese gdje će se nadolazećeg vikenda održati prva regata Svjetskog kupa. Dvije pobjede u dvojcu bez ostvarile su Ivana i Josipa Jurković – slavile su i subotnjoj i u nedjeljnoj utrci te s optimizmom kreću u nastavak sezone s naglaskom na olimpijske kvalifikacije koje će se u lipnju održati u Luzernu.

Braća Patrik i Anton Lončarić utrku dvojaca na pariće završili su drugi iza turske posade, ali kao najbolja hrvatska posada, te s pravom računaju na Olimpijske igre koje su prošle godine izborili u dvojcu bez, ali su tu disciplinu za Pariz prepustili braći Sinković.

U odličnim vremenskim uvjetima subotnje natjecanje u društvu gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića pratio je i predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Vjekoslav Šafranić kao i voditelj razvoja sporta Miroslav Hrženjak, izaslanik glavne tajnice Suzane Šop.