Održan Trofej Zagreba 2024 – 3. Memorijal Vinko Dobrić

Zagrebački odbojkaški savez/Facebook

Tradicionalni međunarodni turnir kadetskih selekcija Trofej Zagreba proteklog vikenda u Domu odbojke Bojan Stranić okupio je ponajbolje kadetske selekcije iz Hrvatske i zemalja u okuženju. 

21. izdanje Turnira koje se posljednje tri godine održava u spomen na Vinka Dobrića, idejnog začetnika i pokretača Turnira, okupilo je osam muških i šest ženskih ekipa.


Muški dio Turnira, nakon odigranih utakmica u skupinama te polufinalnih ogleda, u borbu za prvo mjesto odveo je ekipe Zagreba i Beograda. Rezultatom 2:1 (19:25, 25:18, 15:10) ekipa Beograda osvojila je ovogodišnji trofej. U borbi za 3. mjesto slovenska ekipa Šempetra se nije dala iznenaditi, te je uz puno borbenosti pobijedila odličnu ekipu Domaljevca s rezultatom 2:0 (25:21, 25:22).
Već tradicionalno u finalu ženske kadetske selekcije našle su se ekipe Zagreba i Beograda. Naša selekcija ponovila je odličnu i borbenu igru iz prve utakmice te pobjedom od 2:1 (25:13, 19:25, 15:12) ponovila prošlogodišnji uspjeh i osvojila ovogodišnje izdanje Trofeja Zagreba. U borbi za broncu ekipa Šempetra bila je ipak prejaka za mladu ekipu Vicenze Volley te je slavila s rezultatom 2:0 (25:16,25:11).


Pehare i medalje ponajboljim ekipama te pojedinačne nagrade za igrače uručio je Darko Antunović, predsjednik Zagrebačkog odbojkaškog saveza.


Za najbolje pojedince Turnira proglašene su sljedeće igračice i igrači:

- najbolji organizator igre: Ana Prkačin (Zagreb) i Arman Smajlović (Zagreb)

- najbolji napadač: Nađa Nađfej (Beograd) i Marko Jurić (Beograd)

- najbolji igrač: Franka Golemac (Zagreb) i Aleksandar Bogosavljević (Beograd)