Održana konferencija ''Novo lice urbane sigurnosti''

Grad Zagreb/Facebook

Dana 17. svibnja 2024. u Starogradskoj vijećnici održana je konferencija ''Novo lice urbane sigurnosti'', u organizaciji Grad Zagreba i Hrvatskog generalskog zbora. Konferenciju je otvorio  zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet, a cilj konferencije je potaknuti raspravu o trenutačnoj situaciji u svijetu i potreba jačanja obrambene sigurnosti.

Zamjenik Korlaet je rekao kako je ovo prva u nizu konferencija, a obuhvatit će teme sigurnosti i pomoći u kriznim situacijama. Pohvalio je inicijativu Hrvatskog generalskog zbora koji je gradonačelniku Tomaševiću prezentirao ovaj program i ideje u suradnji s Gradom Zagrebom.  

''Podsjetit ću da se Zagreb proteklih godina susretao s raznim sigurnosnim izazovima, dvama potresima, pokušajem atentata, padom bespilotne letjelice, migrantskom krizom, velikim nevremenom i drugim  manjim nedaćama. Moramo znati kako najbolje reagirati u kriznim situacijama. S nama su brojni pripadnici civilne zaštite iz svih njezinih rodova, što mi je jako drago jer kao načelnik stožera civilne zaštite mislim da postoji još prostora za napredak u internoj komunikaciji.'', dodao je zamjenik.

Konferencija obuhvaća i panel rasprave kroz koje se pokušavaju dati odgovori na brojna pitanja sigurnosti i pomoći u kriznim situacijama, a na konferenciji je sudjelovao i Zvonimir Morović, izaslanik glavne tajnice Sportskog saveza Grada Zagreba Suzane Šop.