Otvoren World Boccia Challenger Zagreb 2024

U dvorani 2 Doma sportova započeo je World Boccia Challenger Zagreb 2024. U ponedjeljak, 8. travnja, svečano ga je otvorio predsjednik Vlade Andrej Plenković, a među uzvanicima je bio i predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Vjekoslav Šafranić.

Četvrto izdanje zagrebačkog World Boccia Challengera održava se do 14. travnja, a na njemu će nastupiti stotinjak igrača iz 20 država sa četiri kontinenta. Hrvatske boje branit će 10 igrača, među kojima i troje putnika na Paraolimpijske igre u Pariz - aktualni europski prvak Davor Komar, Anamaria Arambašić, te Dora Bašić, aktualna svjetska doprvakinja. Osim njih sudjelovat će i Martin Frković, Marko Turković, Luka Wagner, Toni Tomić, Miroslav Matić, Nataša Županić, te Dora Lovrić.

Zagreb je domaćin jednog od sedam "challengera", a rang iznad su Svjetski kupovi kojih će ove godine biti četiri. Mnogi natjecatelji će turnir u Zagrebu iskoristiti kao pripreme za Paraolimpijske igre, a na njemu će se prikupljati i bodovi za idući paraolimpijski ciklus.