Tri medalje zagrebačkih gimnastičara na Svjetskom kupu u Osijeku, glavnoj tajnici Šop novi mandat u NO Hrvatskog gimnastičkog saveza

Foto: Hrvatski gimnastički savez/Facebook

Hrvatski gimnastičari osvojili su šest medalja na jubilarnom, 15. DOBRO World Cupu održanom protekloga vikenda u osječkoj dvorani Gradski vrt. Polovicom tih medalja okitili su se zagrebački sportaši, članovi ZTD Hrvatski sokol. Srebro je pripalo Sari Šulekić na dvovisinskim ručama i Tinu Srbiću za vježbu na preči, dok je Tina Zelčić osvojila broncu za vježbu na gredi.

Od ostalih hrvatskih predstavnika zlato je uzeo Aurel Benović u preskoku, dok su dvije osvojene na konju s hvataljkama - srebro Filip Ude i bronca Marko Sambolec.

Prije subotnjih finala od natjecateljske karijere službeno se oprostio Robert Seligman, jedan od najvećih hrvatskih gimnastičara.

Sportski savez Grada Zagreba čestita svim hrvatskim osvajačima medalja, a Robertu Seligmanu na sjajnoj karijeri kojom je dao veliki doprinos hrvatskoj gimnastici.

U okviru DOBRO Svjetskog kupa održana je i redovita izborna skupština Hrvatskog gimnastičkog saveza na kojoj je naša glavna tajnica Suzana Šop ponovo izabrana u Nadzorni odbor Hrvatskog gimnastičkog saveza na razdoblje od sljedeće četiri godine.